scudetto
2005-08-19
 
A homlokom hozzád nyomom
A Te homlokodhoz az enyém
Nem kell, hogy beszélj hozzám
Meg a kóládból se kérek én
Nem kell, hogy törölgesd
Valami puhával az arcom
Ne is suttogj mint a szifonnak
A betekert patron

Annyi, hogy csak bent egyedül
Kardozok valami szarral
De majd mindjárt győzök és
Feljön a Nap és ettől hajnal
Lesz mi meg kint a parton
Ölelkezünk a fényben
Aztán a hullámok közé futunk
És eltűnünk a messzeségben
De a homlokom addig hozzád nyomom
A Te homlokodhoz az enyém
Aztán belenézek a szemedbe
Te meg visszanézel belém.
 
2005-08-18
 
ismerik a regimodi irodai papirvagot?

Tudjak, az a szerkezet, amely segitsegevel kezi erovel egyenesre nyeshetjuk akar egy telefonkonyvnyi irat szelet is. Mindossze egy femlap es egy pengeeles erokar, egyik vege a laphoz rogzitve tengellyel, masik fogantyuban vegzodik, markunkban. Kart lenyomva penge vagja, ami alatta.

beteg lelku ember, ha ilyesmit lat konnyen eljatszik a gondolattal, hogy az alapfunkciok teljesitesen tul vajon mi mindent lehetne meg szecskazni a keszulekkel. Peldanak okaert kezipoggyaszba aprithato-e segitsegevel egy tetem? Alkalmas-e guillotine-nak? s mas ilyenek

Mar-mar megmosolyognank magunkat, mikor eszrevesszuk az apro, gondosan odapatentolt femtablacskat:

This item has been marked for police identification


Kodelka
 
2005-08-17
 
mikozben ezt irom, egy kis szurke eger retteg az ejjeliszekrenyemben,

dramai.


eppen csetelek tavolival mikor latom, hogy okelme bemaszik a netkabelnek vagott lyukon es mar spurizik is az ejjeliszekreny moge. Parnapja vettem eszre, hogy gyakorta latogatja a fiokokat, kutatva elelem utan gondolnank, de a magyarazat ennel megdobbentobb: gyogyszerre utazik.

En nem tudom mitol, talan a levego teszi, hogy mindenki megbolondul ebben az orszagban (lam meg a derek maltaiak is). Teny, hogy szurke baratunk nemi papir megragcsalasan kivul (NB megkostolta az utlevelem!) kizarolag a gyogyszereket fogyasztja elkepeszto elannal a fellelheto keszletbol. A pisztacia peldaul teljesen hidegen hagyja, viszont a mellette tarolt coldrex- es panadol tablettak kozt derekas pusztitast vitt vegbe. Nehez elkepzelni, hogy mit erezhet, de egy coffeinnel felturbozott panadol-extra azert uthet elegge, ha husz grammos a testunk.

Visszaterve helyzethez, lyuk bedugaszolasa utan ugygondoltam megfuttatom kicsinyeg, es szepen, neemi fiokmozgatas segitsegevel kihajtottam rejtekhelyerol. Szegeny para persze egybol iszkolt volna visszafele, ahonnan jott, de a lyuknal keservesen koppant. Ketszer meg nekirugaszkodott, aztan ketsegbeesetten elbujt egy foldonfekvo nejlon ala. Egyszeru zorgetessel ugrasztottam ki innen, hogy szaladjon ajto fele, alatta remelve menekulest kifele. Erzeztem, hogy kicsi lesz a res, o azert probalkozott becsulettel (hiaba, a coffein). Csak feladta idovel es kezdett fogni keresesebe uj menedeknek, vegul talalva nem mas helyet, mint a focicipomet.

Egybol kaptam elo fenykepazogepemet es ket, szamara atomvillanassal felero bevakuzas kisereteben megorokitettem a nemmindennapi esemenyt. Kicsit kegyetlennek tunhetek, de azert megiscsak, a kabelt, az nehezen felejtem. Az nyilvanvalo, hogy agyonvagni mar nem fogom, hogy is vegezhetnek egy ezerrel trippelo, futbalcipoben menedeket kereso kis lennyel?

marad a baratkozas



Pinot Gries
 
 
a huszoneves bongyor haju srac

es a talan anyja, es a talan apja meneteltek velem szembe hajnaltajt. Otfele jart, en hazafele hosszu ejjel levezetese keppen baktattam kapatosan, kezemben megpakolt subway sandwich, fejemben kellemes, bamba kaosz. A bacsi szolitott meg erve kozel egymashoz lattam foga-hijjas, arca barazdalt, ruhazata viseletes. Jellegzetesen felfokozott erdeklodessel -in medias, kerdezte van-e fuvem elado? Nem volt. Kar, mondta, majd egeszites keppen hozzatoldotta: iment vette ket utcara innet elete legjobb speedjet, egyebkent pedig maltaiak es biztos nem van-e marijuanam. Biztos nem volt, ettol kicsit szomoru lett.

Felviditando hat kozoltem vele: ok az elso maltaiak kikkel talalkoztam eletemben. Orult neki es oromeben boldogan elmeselte, hogy ket utcara innet a legjobb speedet, eleteben. En mondtam az jo, es elozve joerzekkel duplazast hozzatettem: nincs.

Bongyor fiu, -ki tan meg iskolas sem volt mikor a kesobb legendava valo Carmel Busuttil a Rabat Ajaxba igazolt- hirtelen raszolt az oregre: stop embarassing me! azzal tovabb indult.

Tul koran, avagy tul keso volt kifejteni finomsagokra kevesse fogekony maltai sihedernek, hogy epp ellenkezoleg, amit apja muvel az maga a ketlabon jaro (rohano) orszagimazs. Mert mit is tudunk maltarol? Lovagrend, solyom, botranyos futball, meg a "jatek hatarok nelkulben" is mindig az utolsok, na ez: embarassing.

Gyakrabban ha latnek kozepkoru maltese gezat napkeltekor bespurizva terelgetni pereputtyat, talan nem a "hat merkozes, nulla pont es minusz 14-es golarany" jutna egybol eszembe roluk.
 
2005-08-15
 
puffoghatnek sokat, szapulva valasztott nepem silanysagat, es neha tenni is fogom meg, mert szorakoztato. A problema lenyeget viszont ennel pontosabban es kegyetlenebbul magam se tudnam, mint eme klasszikus, avagy hajtsunk fejet:

Láttam a boldogságot én,
lágy volt, szôke és másfél mázsa.
Az udvar szigorú gyöpén
imbolygott göndör mosolygása.
Ledôlt a puha, langy tócsába,
hunyorgott, röffent még felém -
ma is látom, mily tétovázva
babrált pihéi közt a fény.



Brisbane a labaim elott hever.
 
 
allapotom erdekes

mas se hianyzott, mint egy jofajta influenza-trip. Buta, lassu, es elesett vagyok, fogjuk ra, hogy neha ezt is ki kell probalni. Leginkabb a fejemben uralkodo allapotok tunnek erdekesnek. Mint egy nagy halom mosatlan edeny, amely barmely kicsit is eroteljesebb behatastol: peldaul hangoskodnak, vagy gondolkozasra kenyszeritenek- ektelen csorompolessel dolhetne le. A csorompoles faj.

ovatosan hat, csak ovatosan, ahogy jon. Kismagam targyalasa helyett inkabb alibizek egyet es sorra veszem mi a helyzet az ismeroseimmel. Ugyis erdemtelenul keveset irok legtobbukrol. Kezdjuk Ad-dal, akit annyira megrazott emigralasom, hogy vegre elszakadt oltarral almodo parjatol. Ez mar onmagaban jelentos esemeny, raadasul veglegesnek tunik. Zs kiebrudalasa utani rovid valsagkorszakat egy varatlan huzassal vagta rovidre baratom: megbaratkozott az alkohollal. Tudni illo, hogy Ad eleddig minta absztinens volt, a meg-szilveszterkor-se-egy-kortyot-se fajtabol. Kepzelhetik milyen elmenyt okoz pityokas maileket fogadni tole, noha nyilvan jobb lett volna szemelyesen is jelen lenni a nagy esemenykor. Azis igaz persze -hadd legyek ennyire fontos szereplo a tortenetemben- hogy ha ottvagyok, minden maskepp lett volna.

Denee ujra szejjelment Petraval. Otveneves, nyolcszorelvalt parok kapcsolata egyutcas falunak tunik a metropolisz mellett, amelyhez kettejuk kapcsolatat hasonlithatnam. Hiaba, nehez kereszt lehet 15 evesen megtalani egymast eletunk parjaval. Az is igaz, legalabb idejekoran hozzaszoktat, hogy a fontosabb dolgokat nem lehet megoldani, csak oldogatni, avagy "menedzselni" lehet oket, hogy egy felette randa, am kellokeppen lefordithatatlan kifejezest hasznaljak.

Mint mar annyiszor, most is veglegesnek igerik az elvalast. A kozonseg velemenye persze megoszlik, van, aki szerint mostmar tenyleg ideje, hogy... Mig masok, csak mosolyognak magukban: ugyis az lesz a vege, hogy...

En a magam allapotaban nem erzem, hogy kulonosen jofele orakulom lennek ilyen ugyekben, avagy Stevie Wonder kezeben az itiner, mondja cinikus enem, helyesen. Tanacsra igy jo, hat nem vagyok, viszont meglehetos tapasztalattal tudok rola meselni, hogy milyen szep a sotet.

D, hogy lekosse magat es/vagy nyisson uj horiztontok fele: gitarozni kezdett. Mindekozben persze a dj tevekenyseget is uzi, egyre hangosabb sikerekkel ovezve. Sot egy igen utokepes formacio alakult korotte, Sandorral, aki porget, es Krisszel, aki enekel. Nepszeruseguk fokozodasa elerte a szintet, hogy lassan valami neven kene gondolkodniuk. Ki tudja, mire hazaterek mar boltokban a lemez.

Ezek mellet ujsagirni is kezdett, mi tobb az esemenyek targyalasa kapcsan egyszeruen "mentoranak" nevezett, sot stilisztikai peldakepenek az indexes idokben szerzett cikkeimre hivatkozva. Jol esik, hat persze, hogy jol.

Errol jut eszembe, napokban lementettem osszes fellelheto irasomat az archivumbol. Ilyenkor persze olvassa is az ember magat, es meglepodik, hogy milyen slendrian dolgok kerulhettek ki keze alol, hogy az-a-bizonyos iras, az nem is olyan jo, mint, ahogy arra emlekezett, viszont akad nehany, altalam is elfelejtett, ami tenyleg tehetsegemrol arulkodik. zarojel bezarva

Bal vegre atlendult a tetlensegen es ujra legszebb nocsabasz korszakat idezi. Egymasnak adjak a kislanyok az uj lakas kilincset. Az uj lakaset, mondom, mert elkoltozott otthonrol o is miota eljottem. A hires kilincs (es ami mogotte van)gyakorlatilag a szomszedsagomban talalhato. Ennek orulunk.

mindenkire nem kerulhet sor, igy nem zanzasitom par helyre sorba azt a kaoszt, amit Dr. muvel parkapcsolat cimen, semnem ejtek szot szereto csaladomrol, aki tenyleg nagyon szeret, es viszont.

Tavoli eppen pesten nyaral es hianyzik.

enmeg egyszerre abbahagyom irni ezt, mert eleg


en
 
I ain't happy, I'm feeling glad I got sunshine, in a bag. I'm useless, but not for long The future is coming on. ----------------------------- ----------------------------------- Skin the sun Fall asleep Wish away The soul is cheap Lesson learned Wish me luck Soothe the burn Wake me up

ARCHIVES
01/04 / 01/11 / 01/18 / 01/25 / 02/08 / 02/15 / 02/29 / 03/07 / 03/14 / 03/21 / 03/28 / 04/04 / 04/11 / 04/18 / 04/25 / 05/02 / 05/09 / 05/16 / 05/23 / 05/30 / 06/06 / 06/13 / 06/27 / 07/04 / 07/18 / 07/25 / 08/01 / 08/08 / 08/22 / 08/29 / 09/05 / 09/12 / 09/19 / 09/26 / 10/03 / 10/10 / 10/17 / 10/24 / 10/31 / 11/14 / 11/21 / 11/28 / 12/05 / 12/19 / 12/26 / 01/09 / 01/16 / 01/30 / 02/06 / 02/20 / 02/27 / 03/13 / 03/20 / 04/03 / 04/17 / 04/24 / 05/01 / 05/08 / 05/15 / 05/29 / 06/05 / 06/12 / 06/19 / 06/26 / 07/03 / 07/10 / 07/17 / 07/24 / 07/31 / 08/14 / 08/28 / 09/04 / 09/11 / 09/18 / 09/25 / 10/09 / 10/23 / 11/13 / 11/20 / 12/04 / 12/11 / 01/01 / 01/08 / 01/22 / 01/29 / 02/12 / 03/05 / 03/19 / 04/09 / 04/16 / 06/04 / 06/18 / 07/09 / 08/20 / 09/24 / 11/26 / 01/14 / 03/25 / 06/03 / 06/10 / 08/12 / 10/28 / 01/06 /


Powered by Blogger